Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[DL] Minecraft 1.9.6 (Pre-release 6)

eFFecTuS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

DL:

http://assets.minecraft.net/1_9-pre6/minecraft.jar

Skan

Serwer:

http://assets.minecraft.net/1_9-pre6/minecraft_server.jar

Skan

Jens informuje na Twitterze, że nie jest to jeszcze wersja Release Candidate (RC)! Natomiast Notch napisał, że do zrobienia zostały jeszcze nowe dźwięki, naprawa błędów, o ile pokażą się w tej wersji i drobne usprawnienia. Te prace są przewidziane na najbliższą niedzielę.

ZMIANY

- Jednym z nowych błędów jest brak możliwości otwierania drzwi. Trzeba sobie dawać radę redstonem, guzikami itp.

- dodano walkę z bossem – Enderdragon’em (teoretyczny finał gry),

- można chodzić po liściach lilii wodnej,

- w trybie Creative możemy wybrać paprocie, liście lilii oraz trawę,

- w teksturach pojawiła się jedna nowa, obok stołu do enchantowania,

- dwie kolejne, trochę mniejsze, zmiany w teksturach dotyczą bloku trawy (przy ustawieniu ‘fast’) i piasku,

- pojawiły się dwa nowe obrazki w pliku \mob\enderdragon: beam.png oraz crystal.png,

- szybciej niszczy się obsydian i rudę redstona,

- pliki credits.txt oraz earlyplayers.txt pojawiły sięw folderze \title/,

- dodano napisy końcowe,

- stoły do enchantowania można podnieść przy użyciu kilofa,

- Eye of ender prowadzi teraz prosto do pokoju z portalem do The End’u,

- schody po rozbiciu zostają schodami a nie zwykłymi blokami jak np. cobblestone,

- usunięto błąd repeatera,

- wózki napędzane piecykami mogą teraz pchać skład w każdą stronę,

- w opcjach pojawiła się możliwość zmiany ‘Particle effects’.

Źródło: MyCraft

//dodałem do

http://www.mpcforum.pl/topic/461594-wszystkie-informacje-na-temat-19/

1339163822-U301909.png

Opublikowano

Dodaj

- dwie kolejne, trochę mniejsze, zmiany w teksturach dotyczą bloku trawy (przy ustawieniu ‘fast’) i piasku,
- natomiast usunięto z ekwipunku w trybie Creative niepotrzebne wersje bloków ciasta i trzciny cukrowej,
- pojawiły się dwa nowe obrazki w pliku \mob\enderdragon: beam.png oraz crystal.png,
- szybciej niszczy się obsydian i rudę redstona..
-dodano walkę z bossem – Enderdragon’em (teoretyczny finał gry), TEORETYCZNY FINAŁ GRY ! WIDZICIE TO ? 
-pliki credits.txt oraz earlyplayers.txt pojawiły sięw folderze \title/ Credits.. .
- stoły do enchantowania można podnieść przy użyciu kilofa

Możliwe że po pokonaniu enderdragona pokazują sie napisy końcowe.. Co sie patrzycie? Idzcie bić enderdragona ;D

/\

|

|

beztytuuulp.png

Fioletowo czarny nowy obsydian?

^^ NIE ! Jednak to textura jajka po pokonaniu Bossa !

HOT!!!: Komentarz jednego użytkownika na innym forum

Trololo przeszedlem Minecrafta kiedy sie pokona smoka pojawia sie portal a kiedy sie do niego wejdzie pojawiaja sie napisy

3t6EGVz.png

Opublikowano

Dodaj

- natomiast usunięto z ekwipunku w trybie Creative niepotrzebne wersje bloków ciasta i trzciny cukrowej,
- szybciej niszczy się obsydian i rudę redstona..
-dodano walkę z bossem – Enderdragon’em (teoretyczny finał gry), TEORETYCZNY FINAŁ GRY ! WIDZICIE TO ? 
-pliki credits.txt oraz earlyplayers.txt pojawiły sięw folderze \title/ Credits.. .

Możliwe że po pokonaniu enderdragona pokazują sie napisy końcowe.. Co sie patrzycie? Idzcie bić enderdragona ;D

/\

|

|

beztytuuulp.png

Fioletowo czarny nowy obsydian?

^^

HOT!!!: Komentarz jednego użytkownika na innym forum

Ten block mi się kojaży z tym "Tajemniczym Blokiem" Co on był w wersji Test Survival. A wam nie?

Opublikowano

- szybciej niszczy się obsydian i rudę redstona,

[/color]

wreszcie sie to stalo! Obsydian byl git ale ten redstone mnie denerwowoal :D Pewnie jak kazdego, kopiesz tunel a tu to gowno... xD

Dzieki za wstawke.

Ciekawe co daje tan nowy blok

Opublikowano

hmmm... z tego co czytałem na minecraftwiki ten block nazywał się "Tajemniczy Block" Nie miał funkcji ale nazywano go też płaczącym i krwawym obsydianem. No nie wiem... Może notch go chce przywrócić?

aha jeszcze był taki item jak koło zębate. To miało funkcje, że jak się stawi na ściane to wtedy się rusza czyli się tak kręci.

A może jeszcze Rane doda. Albo Czarnego Steve? Co kiedyś byli w wersji survival test

Teraz jak się zwierzęta rozmnażają i rodzą małe zwierzątka. To te małe zwierząta po jakimś czasie stają się duże

Opublikowano

@Up ściągasz plik wchodzisz w %Appdata% .minecraft > bin usuwasz minecraft.jar i wklejasz pobrany plik

@edit 100 post :) już miałem sto ale cofneło 24h ;/

@Edit

Pokonałem smoka :) Przeszedłem minecrafta ! :)

Jak go pokonac?

Najpierw trzeba zniszczyc wszystkie generatory na wieżach,

Bo jeśli nie zniszczymy to smok będzie dzięki temu regenerował sobie życie :)

Potem wystarczy wziąść łuk i do niego strzelać jak będzie blisko.

Ps. Jak smok leci na ciebie strzel go a poleci w inną stronę.

Generator niszczymy uderzając w niego ale wybucha więc lepiej strzelić strzałą.

Opublikowano

@Up ściągasz plik wchodzisz w %Appdata% .minecraft > bin usuwasz minecraft.jar i wklejasz pobrany plik

@edit 100 post :) już miałem sto ale cofneło 24h ;/

Dzięki sam już sobie poradziłem :)

76561198090890807.png

Opublikowano

Być może to nie jest temat to udzielania swojej opinii, ale wydaje mi się, że teraz to już totalnie "zniszczyli" minecraft'a, a przynajmniej jego klimat... Koniec gry po zabiciu bossa? Bez sensu. Ta gra powinna być bez końca! Tak jak simsy :>

Opublikowano

ja mam kłopot. U mnie nie pisze ile on ma hp

Stwórz nowy świat. Wchodząc do The End włącz poziom Easy++.

Sprawdź też, czy na pewno masz pre-release 6.

Opublikowano

przełączałem na wszystkie i nic. Pisze

Boss Healh i nic nie ma ani hp nie ma nad nim

jak zrobiles ze ma hp?

Wgrałem pre-release 6, stworzyłem świat, scheatowałem sobie portal, wszedłem i od razu miałem "Boss health".

Na 100% masz PRE-RELEASE [6]?

Opublikowano

Pierw sie meczyłem jak znalesc za pomoca tech kulek Ten 3 swiat na Creative i doszlem ułożyłem to i weszlem , Długo niszczy sie tego boss'a a puzniej Dlugo Dlugo Dlugo Dlugo leciały napisy o Histori czegos , mogłby ktos to spolszczyść :D a puzniej pojawiasz sie na spawnie i tak jeszcze czesc napisow byla zablokowana bo miałem za mały LVL trzeba nabijac wiecej ale Fajne jest ten smok . Pozdro .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...